KalamarkkinatGSC

TMT
Croquet with the Queens, valokuvia, videoita ja musiikkia

6. Galleria Hoppa, lauantaina 16:00
Näyttelyt

Galleria Hopassa 19.5. avautuva valokuvanäyttely Croquet with the queens tutustuttaa katsojan uuteen muotikuvaukseen. Valokuvista, videotaiteesta ja musiikista koostuva näyttely esittelee urbaanit muotiluomukset keskellä suomalaista luontoa. Vaajakoskella sijaitsevan Savutuvan Apajan talonpoikaismiljöössä tallennetuissa kuvissa korostuu talvisen luonnon satumainen tunnelma, johon mallien asusteiden moderni ilme tuo kirpeää kontrastia.

Croquet with the queens on syntynyt nuorten keskisuomalaisten kulttuurialan osaajien laaja-alaisena yhteistyönä. Verkoston pääarkkitehteina ovat toimineet JAMK:n kulttuurialan vaatetuksen koulutusohjelman opiskelijat Elisa Korhonen ja Henna Haatainen, jotka ovat tuottaneet näyttelyn opinnäytetyönään. Muut näyttelyn tekijäryhmän keskeiset jäsenet ovat valokuvaaja Samuli Härkönen, vaatesuunnittelijat Hanna Perälä ja Patrik Jan Prusak sekä muusikko Henri Lindström. Malleina kuvissa esiintyvät keskisuomalaiset eri kulttuurinalojen vaikuttajat.

Näyttelyn tuottajien keskeisenä pyrkimyksenä on ollut nostaa esille nuorta keskisuomalaista kulttuuri- ja muotoiluosaamista, sekä punoa monialaista yhteistyöverkostoa. Valokuvanäyttely on luonnollinen jatkumo Haataisen ja Korhosen edeltäville projekteille, opinnoille ja harrasteille. Croquet with the queens yhdistää tekijöiden keskeiset kiinnostuksen kohteet; valokuvauksen, muodin, kuvataiteen ja musiikin.

Näyttely avoinna Galleria Hopassa (Kauppakatu 6) 22.5. klo 16-24.